Home
Wat is fysiotherapie
Waarom fysiotherapie
De fysiotherapeut
Behandelmethoden
Eerste afspraak
Bekkenfysiotherapie
Overige activiteiten®
Sportief Wandelen
Openingstijden
Tarieven
Info zorgverzekering
Betalingsvoorwaarden
Huisregels
Reglementen
Contact
Disclaimer

De belangrijkste behandel methoden

In de moderne fysiotherapie komt de nadruk van de behandeling steeds meer te liggen op bewegen en oefenen door de patiënt.

Bewegingstherapie, ook wel oefentherapie genoemd is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie.
Enkele voorbeelden van oefentherapie zijn:

Bij bovenstaande oefentherapie wordt in veel gevallen een thuisoefenprogramma aan de patiŽnt meegegeven. Bovendien kan er worden getraind met trainingsapparatuur. Dit kan in eerste instantie in de trainingszaal van de praktijk en in een later stadium in Sportschool Sportpoint, waar Fysio Vermeule een samenwerkingsverband mee heeft en die zich op korte afstand van de praktijk bevindt.

Naast oefentherapie is massage nog steeds een beproefd middel tegen pijn en spierspanning. Het bevordert de bloedsomloop in weefsels en het vermindert de spierspanning.

Om herhaling of verergering van klachten te voorkomen zorgt de fysiotherapeut voor preventief advies, voorlichting en begeleiding. Daar bent u als patiënt natuurlijk op de lange termijn het meest bij gebaat.

Door oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is, draagt u zelf, mede door een goede communicatie met uw fysiotherapeut, bij aan uw eigen herstel.

de ingang van de praktijk overzicht van de oefenruimte overzicht van behandelkamer 1 overzicht van de oefenruimte