Home
Wat is fysiotherapie
Waarom fysiotherapie
De fysiotherapeut
Behandelmethoden
Eerste afspraak
Bekkenfysiotherapie
Overige activiteiten®
Parkinsonnet
Openingstijden
Tarieven
Info zorgverzekering
Betalingsvoorwaarden
Huisregels
Reglementen
Contact
Disclaimer

Over bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op klachten in het bekkengebied bij vrouwen, mannen en kinderen. Denk hierbij aan de volgende klachten:

De meeste klachten worden verwezen via een arts zoals huisarts, gynaecoloog of uroloog, maar u kunt ook zonder verwijzing terecht. De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling alleen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering. voor meer informatie over bekkenfysiotherapie kijk op: fysionet.nl

Wat te verwachten bij behandeling

Wanneer u zich aanmeldt voor een bekkenfysiotherapeutische behandeling zal er eerst een intake plaats vinden. Tijdens de intake worden de klachten geheel in kaart gebracht om zo een goed beeld te krijgen van het gezondheidsprobleem.

Samen wordt gekeken naar het doel van de behandeling. Vervolgens wordt de klacht uitgelegd, hierbij zal duidelijk worden wat de klacht te maken heeft met het bekken en wat de bekkenfysiotherapeut voor u kan betekenen.

Bij de volgende stap zal worden gestart met een onderzoek en behandeling. Het kan nodig zijn om een inwendig onderzoek te doen. Dit gebeurd nooit bij het eerste gesprek, er zal eerst een uitleg volgen over het onderzoek.

Na het onderzoek wordt goed duidelijk waar de nadruk van behandeling op gelegd moet worden om een goed resultaat te krijgen. Tijdens de behandelingen zal veel uitleg, adviezen en oefeningen gegeven worden. Voor meer informatie over fysiotherapiepraktijk Vermeule en/of de bekkenfysiotherapie in de praktijk mail of bel gerust op!

de ingang van de praktijk overzicht van de oefenruimte overzicht van behandelkamer 1 overzicht van de oefenruimte